maandag 14 maart 2011

Soorten laptoptassen

Er bestaan heel veel soorten laptoptassen. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten. Bedenk voor je een tas gaat kopen goed waarvoor je hem gaat gebruiken. Gebruik je je tas elke dag en moet de tas vaak open en dicht, bespaar dan niet op je tas, het zal een bron van ergernis worden. Geef in dat geval een paar tientjes extra uit. Er zijn  ook mensen die hun laptop enkel een paar keer per jaar meenemen in hun tas, een simpele goedkope tas zal dan prima voldoen.

Wat voor soorten laptoptassen bestaan er globaal?

  • De messenger laptoptas: heeft een grote klep over de bovenkant. Vaak te koop in leuke kleuren of met teksten op de flap. Een tas voor de jongere gerenratie.
  • De sleeve: de sleeve is meer een hoes waar de laptop in kan. Vaak gemaakt van Neopreen en meestal zonder extra vakken voor je muis en andere spullen. Er zit meestal geen draagriem aan dus een prima product voor thuis, maar ongeschikt als tas om je laptop in te vervoeren.
  • De laptop rugzak: de naam zegt het al, een rugzakmodel. Erg handig als je extra spullen mee wil nemen, als je handen vrij wil hebben en zeker als je een grote zware laptop hebt is het een comfortabele keuze. De laptoprugzak heeft natuuurlijk een speciaal vak waar je je laptop veilig in kan stoppen, een gewone rugzak bied te weinig bescherming en vaak pas je laptop er net niet goed in.
  • De trolley laptoptas: een taptoptas op wieltjes. Deze tas heeft vaak meer dan voldoende ruimte om extra spullen mee te nemen. Vooral handig voor mensen die veel moeten lopen met hun tas, denk aan vliegvelden, grote bedrijven en reizen met de trein.
  • De laptop koffer: overwoestbare metgezel voor ruig terrein en ook handig als je veel gaat vliegen. De tas is meestal een hardcover. Vaak verkrijgbaar met wieltjes
  • De vrouwen laptoptas: Het oog wil ook wat. Vrouwen hebben een eigen smaak en willen niet langer gezien worden met grote zwarte laptoptas. Je loopt er zelf netjes bij, je laptoptas maakt deel uit van je styling.
Welke tas je ook kiest, kijk altijd goed naar de maat. Zorg dat de tas niet kan schuiven maar zorg er ook voor dat er niet teveel spanning op de rits komt te staan. Bedenk van te voren of je met één tas op pad gaat, dan kan je beter een tas kiezen met extra opbergvakken, of dat je meestal toch nog een extra tas bij je hebt, kies dan voor een model waar je laptop goed in past maar zonder alle extra vakken en doe de rest van je spullen in de andere tas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten